5 december 2021

Hoe richt je succesvol de commode voor je baby in?

Wauw, oh, wauw, gaan baby’s alleen al in de eerste maand van hun leven door een heleboel luiers heen?  Laat staan als je kijkt naar de hoeveelheid in jaren! In dit artikel lees je hoe je succesvol de commode van je baby kan inrichten. Je zult er namelijk veel tijd doorbrengen en je wilt dat het zo comfortabel mogelijk is voor jou en je baby.

Kies de juiste commode 

Of je nu van plan bent om een aankleedkussen met een aankleedkussenhoes er bovenop een dressoir te leggen of iets anders, zorg ervoor dat het comfortabel is voor jou maar ook je baby. Diverse aankleedkussenhoesen zijn te koop bij koeka.com, je vindt ze daar in allerlei verschillende soorten en kleuren. Ga ernaast staan om ervoor te zorgen dat het de juiste hoogte heeft en zoek uit waar je je het prettigst voelt om de baby te verschonen. Bonus Tips: Sommige kiezen ervoor om de voeten niet op haar dressoir te zetten om ervoor te zorgen dat de veranderende topper op een comfortabele hoogte voor haar zou zijn. En andere kiezen ervoor om het aankleedkussen aan het einde van het dressoir te hebben (niet gecentreerd), zodat je kan staan met de voeten / onderkant van de baby naar jezelf toe. Probeer het op beide manieren om te zien wat voor jou natuurlijker aanvoelt.

Een plek voor van alles en nog wat op zijn plaats 

Een georganiseerde commode zal een redder in nood zijn tijdens het verschonen van luiers. Je wilt weten waar alles is zonder dat je hoeft te kijken. Wanneer je één hand op de baby hebt, wil je niet op zoek zijn naar de laatste plaats waar je de luiercrème hebt gedaan. Dus doe jezelf een plezier, en creëer een plek voor alles wat je nodig hebt en zet alles altijd terug waar ze horen. Als u alles binnen handbereik hebt, wordt het werk zowel gemakkelijker als veiliger. We houden de basics graag helemaal op de top met extra luiers en benodigdheden eronder in manden of lades. 

Zorg ervoor dat de voorraden aangevuld zijn

Je weet nooit wanneer je baby op één dag door tien luiers gaat, wat ons op een ander punt brengt over het kiezen van de juiste luiers. Het is de moeite waard om een kwaliteitsmerk zoals Pampers te krijgen dat goed presteert en droog blijft. 

Houd je baby bezig

Je denkt misschien dat de pasgeboren dagen van een huilende baby op de commode het moeilijkst zijn, maar je hebt niets meegemaakt totdat je een rollend kleintje hebt dat constant probeert te ontsnappen aan de luierwissel. Houd een mand met goodies voor je baby om haar af te leiden tijdens het verschonen. Kinderspeelgoed en rammelaars werken geweldig voor jonge baby’s en kleine bordboeken voor oudere baby’s.

Maak het mooi! 

Het is zo’n beetje ons motto hier om te proberen het functionele te verheffen wanneer we maar kunnen. Hoewel de commode misschien vies werk doet, is er geen reden waarom hij er niet zo mooi uit kan zien als de rest van je kinderkamer. 

Wees voorbereid op veranderingen. 

Terwijl het gebruik van een mooie taartstandaard om je luier must-haves vast te houden er prachtig uitziet in de ongerepte kinderkamer van een pasgeborene, is het tijd om verder te gaan met iets praktischer als je eenmaal een kronkelige bijna-peuter hebt. We houden van open manden, waardoor dingen er netjes uitzien en ze gemakkelijk toegankelijk blijven. Ook is het een goede gewoonte om een pakket van de volgende maat luiers bij de hand te hebben. Kinderen leken soms opeens van de ene op de andere dag in de volgende maat te groeien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *