25 januari 2022

Hoe word je een goede moeder?

Vraag je je af hoe je een perfecte moeder wordt? Dan moeten we je uit de droom helpen: die bestaat niet. Wel kun je natuurlijk jezelf verbeteren, om zo een zo goed mogelijke moeder te zijn. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Kijk niet (teveel) naar anderen

Uiteraard kun je je laten inspireren door hoe andere moeders het allemaal aanpakken. Maar let erop dat je jouw aanpak niet teveel van anderen laat afhangen. Iedereen ervaart het moederschap op een andere manier en er is niet één juiste manier om dit aan te pakken. Volg je gevoel en geef je eigen invulling aan het moeder zijn.

Geef je kinderen genoeg aandacht

Waarschijnlijk gaat dit vanzelf en hoef je hier niet eens echt je best voor te doen, maar het is natuurlijk van belang dat je kinderen genoeg aandacht krijgen. Doe leuke dingen met ze, laat ze naar een geschikte school gaan (tegenwoordig heb je ook een Integraal Kindcentrum, zie deze website voor meer informatie) en geef ze wat van je wijsheid mee.

Wees geduldig

Een kind opvoeden kan soms best lastig zijn. Je hoeft hier echter niet direct expert in te zijn. Gun jezelf (en je kind) de tijd. Als je kind een keer niet luistert, dan hoeft dit niet per se een probleem te zijn. Een kind kan daarnaast natuurlijk ook kuurtjes krijgen, zeker in bepaalde perioden van zijn of haar leven. In deze fases zul je geduldig moeten zijn. Het is belangrijk dat je positief blijft; ook aan perioden als de puberteit komt (gelukkig) een eind. 

En heb je wat hulp nodig bij het opvoeden van je kind? Schroom dan niet om advies in te winnen bij externe partijen. Ook andere moeders willen je vast helpen, zeker als ze al eens iets soortgelijks hebben meegemaakt met hun kind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *