5 december 2021

Stimuleer de motoriek van kinderen

sensorisch speelgoed

Motoriek en beweging van kinderen moet gestimuleerd worden, spelenderwijs met goed speelgoed wordt dit ook gedaan. Door speelgoed te zien, te voelen en te horen worden de verschillende elementen ontwikkeld en geprikkeld. Sensorisch speelgoed draagt daar aan bij, zintuigen worden ontwikkeld en kinderen gaan vooruit naarmate ze er langer mee spelen. De combinatie van waarnemen en bewegen, wordt in vaktermen sensomotorische integratie genoemd. In de webshop van kinderspel.net vind je hier verschillende soorten speelgoed voor. 

Voor elke leeftijd

Voor kinderen is het goed als zij al jong beginnen met het ontwikkelen van de beweging en motoriek, maar voor oudere kinderen kan het ook nog van groot belang zijn. Sensorisch speelgoed is ook beschikbaar voor de oudere kinderen, de motorische vaardigheden en het evenwicht wordt getraind. Hierbij is ook gedacht aan de fijne motoriek die tijdens het spelen wordt gestimuleerd, kinderen vanaf ongeveer 2 jaar kunnen ermee spelen. Door het lichaam te leren kennen, wordt spelenderwijs onder andere de motorische vaardigheden vergroten.

sensorisch speelgoed

Niet alleen geschikt voor school

Sensorisch speelgoed wordt niet alleen gebruikt op scholen, ook voor de kinderopvang is het speelgoed zeer geschikt. Kinderen spelen er graag mee, ondertussen leren zij verschillende onderdelen van het lichaam beheersen. Wat een kind ook leert, de basis is altijd bewegen. Met het speelgoed van kinderspel.net worden de kinderen gedwongen om tijdens het spelen de motoriek te stimuleren, dit gebeurd overigens tijdens het spelen vanzelf. Vanaf de wieg ervaart een kind waarnemingen, waarop het reageert met het lichaam.

Meer verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *