25 januari 2022

Zo ziet een kindvriendelijk huis eruit

Wanneer je kinderen hebt, zul je je huis heel anders inrichten dan wanneer je geen kinderen hebt. Je wil dat je kinderen zich veilig in het huis kunnen voortbewegen. Wanneer een baby begint te kruipen zal hij of zij overal aanzitten. Een baby kent de gevaren niet, dus deze moeten we zelf maar weghalen voor onze kinderen. Als je kinderen ouder worden, zullen ze het huis doorrennen. Je wil dan niet dat ze tegen scherpe voorwerpen aan kunnen botsen. Hoe maak je je huis kindvriendelijk?

Stopcontacten bedekken

Een van de gevaarlijkste dingen in het huis voor kinderen zijn stopcontacten. Kinderen weten niet waar ze voor zijn en wat ze doen. Ze kunnen er hun vingers of een pen in stoppen. De gevolgen zijn dan niet te overzien, het kan flink wat schade veroorzaken. Het is daarom verstandig om alle stopcontacten waar kinderen bij kunnen, af te dekken met een speciaal klepje. Deze zijn ontworpen als een soort kinderslot op een stopcontact. Op die manier voorkom je dat kinderen er iets in gaan stoppen.

Zien wat je kinderen doen

Wanneer je kinderen gaan lopen en rennen, wil je graag kunnen zien wat ze uitspoken. Door een dichte deur kan je niet goed zien wat ze doen en dat kan onveilige situaties opleveren. Wanneer je kiest voor zwarte stalen deuren in je woning, kan je gemakkelijk overzien wat je kind aan de andere kant van de deur uitspookt. Doordat de deur voornamelijk uit glas bestaat, blijft de woning overzichtelijk en kan je snel ingrijpen als er een onveilige situatie plaatsvindt. 

Kabels wegwerken

In de woonkamer zijn doorgaans veel kabels te vinden. Kinderen kunnen daar overheen struikelen, of zelfs in stikken als ze ermee gaan spelen. Dat moet natuurlijk voorkomen zien te worden. Het is daarom belangrijk dat de kabels goed weggewerkt worden. Meestal kan je ze achter de plinten wegwerken. Je kan ze ook achter een kast wegstoppen. Kinderen krijgen daardoor geen kans om ermee te spelen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *